Årets Birgittapristagare: Ingegerd Lindaräng

Årets Birgittapristagare: Ingegerd Lindaräng

Som redan meddelats i föregående medlemsbrev har Ingered Lindaräng, Vadstena, utsetts till 2021 års Birgittapristagare, för sitt långa och starka engagemang i att göra heliga Birgittas person och gärning känd i vår tid. Ingegerd har varje sommar i många år  läst högt ur Uppenbarelserna på Gräsgården, och organiserat kyrkospelet ”Visa mig vägen” i Klosterkyrkan, men också i många andra sammanhang gjort vårt ”kulturarv Birgitta” levande. – På grund av pandemin räknar vi med att hon håller den traditionella birgittaföreläsningen vid Stiftelsens seminarium i Brittmässotid, i oktober. – I prismotiveringen erinrar Stiftelsen även om Ingegerds nyligen avlidne make Ingemar, också han en varm Birgittavän som i sin doktorsavhandling även varit inne på Birgittatraditionen.
Bild: Arkivbild från tidigare trädgårdsfest, där Ingegerd fritt gestaltar inte Birgitta utan Elsa Beskows  Tant Gredelin.