Sommarens utgrävning

Sommarens utgrävning

Årets arkeologiska undersökning på gräsgården är nu avslutad. Fjolårets schakt öppnades och utvidgades. Den 22 augusti presenterade arkeologen Peter Carelli och museichef Markus Lindberg resultaten för en intresserad publik. Markus skriver bl.a. på museets Facebook-sida: ”Sista grävningsdagen. Vi är nästan helt i botten på schakten och dokumenterar för brinnande livet. 13 skolklasser och ett kvällsseminarium har vi klarat av. Vi kan konstatera att bygghistorien är mycket komplicerad, med mer byggande på 1500-talet än väntat. Vi har också ett lager med keramik som vi säkert kan säga är äldre än palatset och indikerar en fas på 1000-1100-talen. Som vanligt väcks nya frågor som vi nu får fundera över inför en fortsättning”

Läs artikel i Motala Vadstena Tidning