Medlemsbrev våren 2018

Medlemsbrev våren 2018

 

Vadstena 10 april 2018

 

Kära medlemmar i Birgittastiftelsen!

Vadstenaviken är äntligen isfri, klosterliljorna har slagit ut och det är snart dags för årsmöte. Vi träffas i Konventstugan på Klosterhotellet lördagen den 5 maj kl. 14.00 (om du inte hittar går det bra att titta in på Sancta Birgitta Klostermuseum för vägvisning). Kaffe finns från kl. 13.00. För årsmötesdagordning se bifogad kallelse. En av punkterna är ändring av stadgar. Underlag kan fås i förväg efter hänvändelse till sekreteraren Berit Ljunggren 070-499 00 76 eller klostermuseet@telia.com.

I samband med årsmötet har vi glädjen att dela ut årets Birgittapris till två välmeriterade forskare som båda har sin bas på Riksarkivet nämligen fil.dr Ingela Hedström och doc. Sara Risberg. Efter årsmötet får vi lyssna till deras pristagarföreläsningar.

Klostermuseet går in i en spännande fas som blickar fram mot jubileumsåret 2020. Pengar har erhållits från Statens Kulturråd, Region Östergötland och Vadstena kommun för att utveckla museet genom att ta tillvara de olika forskningsprojekt som pågår.

Flera arrangemang kommer att hållas under våren och sommaren. Skriv gärna in följande datum i din kalender:

21/4 19.00 Körkonsert, Vårliga vindar, kören Stella.

21/5 19.30 Körkonsert, Musik i försommarkväll med TonArt

7-15/6 Forskningsveckor, med om allt går i lås, fortsättning på utgrävning av Östra längan, specialvisningar och föreläsningskväll.

10/7 Konsert Vadstena Akademien

31/7 Konsert Vadstena Akademien

6/10 Birgittaseminarium med fokus på Alvastra kloster

 

Tänk på att det är dags att betala medlemsavgiften om du inte redan gjort det. Som medlem har du gratis inträde till Birgittastiftelsens alla arrangemang och fri entré till Klostermuseet. För att inte tala om den goda sak du stöder. Alla bidrag behövs och vi är mycket tacksamma för allt stöd som Birgittastiftelsens medlemmar kan ge och ger.

Medlemsavgiften är 200:- för enskild, 300:- för familj och 2000:- om man vill bli ständig medlem. Medlemsavgiften betalas till bankgiro 5828-6642, glöm inte att ange namn.

 

Med vårliga hälsningar,

 

Fredrik Vahlquist

Ordförande

 

Lämna ett svar